Πώς να αποφύγετε την ΑΕΠΙ στο Web-Radio σας

Πως να στήσετε Web-Radio χωρείς να πληρώσετε απολύτως τίποτα.
(Το άρθρο απευθύνετε κυρίως σε ερασιτέχνες.)

Δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις:
1. Να μην κάνετε Streaming μέσα απο ελληνική υπηρεσία
2. Να μην κλείσετε ποτέ μα ποτέ domain με τη κατάληξη .GR, στο ..gr η ΑΕΠΙ σας βρίσκει αμέσως.

Δεν πληρώνουμε streaming ΠΟΤΕ σε ελληνικές υπηρεσίες (σελίδες τύπου e-radio.gr, live24.gr, 24radio.gr, greekradios.gr κτλ)
Αυτές οι εταιρίες έχουν συμβαση με την ΑΕΠΙ και είναι υποχρεωμένες βάση συμφωνίας να στέλνουν κάθε μήνα αναλυτική λίστα ραδιοφωνικών σταθμών.
(Δεν φταίνε οι ίδιες οι υπηρεσίες, απλά τις υποχρεώνουν.)

Για αρχή επιλέγουμε μία υπηρεσία που δίνει free streaming έως 50 ακροατές, σε αξιοπρεπή ποιότητα ήχου, αν έχουμε παραπάνω κίνηση από τους 50, ή θέλουμε παραπάνω ποιότητα, τότε μόνο πληρώνουμε για το παραπάνω.

Έχουμε και λέμε:

http://listen2myradio.com : ποιότητα 64Kbps mp3 streaming/ 50 users
http://www.ustream.tv : Flash Streaming + Video / 50 users
http://www.livestream.com : Flash Streaming + Video / 50 users
προτεινόμενα: Ustream ή το listen2myradio για δυνατότητα ακρόασης και μέσω winamp, media player κτλ

Η ποιο ασφαλής μέθοδος για να στίσουμε την σελίδα μας είναι μέσα σε ένα blog μια διεύθυνση .blogspot.com, κάντε εγράφη στο BLOGGER.COM ή σε άλλη Αμερικάνικη υπηρεσία.
Η ΑΕΠΙ δεν έχει καμία δικαιοδοσιανα ζητήσει στοιχεία από την google για τον κάτοχο ενός Blog, Και να τα ζητήσει .. απλά δεν θα της τα δώσουν, οι servers είναι στην Αμερική, και εφόσον δεν είσται παράνομοι σύμφωνα με το αμερικάνικο δίκαιο, δεν υπάρχει κανένα προβλημα.

Επίσης μέσα στην σελίδα δεν γράφουμε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ προσωπικά στοιχεία, ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα κτλ.
Δεν απαντάμε ποτέ σε mail, το mail είναι αποδεικτικό στοιχείο, και να απαντήσουμε, ποτέ με το κανονικό μας e-mail, και ποτέ δεν πρέπει να φαίνεται ονοματεπώνυμο.

Υπάρχουν αρκετοί ερασιτεχνικοί web-σταθμοί που έχουν ακολουθήσει αυτό τον τρόπω λειτουργίας, γιατί δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες να πληρώνουμε 60€ το μήνα αέρα κοπανιστό στην ΑΕΠΙ για να κάνουμε το hobby μας.

Ps: Καταντήσαμε να ζούμε στην εποχή του παράνομου δέκτη και του ραδιοπειρατή στον 21ο αιώνα, και μάλιστα στο internet... επειδή έτσι γουστάρει μια εταιρεία που διοικείται από μια ομάδα γηρασμένων και καλλιτεχνικά τελειωμένων δημιουργών, που δεν έχει καν δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί, ούτε τους ισολογισμούς τις, και αρνείστε συστηματικά τον διάλογο. (link δημοσίευσης).

Το νταβατζιλίκι της ΑΕΠΙ δημιουργεί ασφυξία και στην μουσική, στην αγορά και την υγιή επιχειρηματικότητα.


71 σχόλια:

  1. (JimakosCorp)
    No wonder there's panic in this industry
    I mean please...!leres oloi tous.mono na ta trwne kseroun....!em etsi einai..ama exeis thn eksousia se na posto to paizeis istoria!sk@t@ sta moutra tous!opos h Sony Music ths amerikhs m ekleise ena site epeidh anebaza songs apo enan sygkerimeno kallitexnh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αν πληρωσεις με paypal φαίνοντε τα στοιχεια σου. Αυτο δεν ειναι προβλημα; Αν παιζεις ξενη μουσικη, δεν εχεις προβλημα με την αμερικανικη δικαιοσύνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΑΕΠΙ δεν έχει καμία δικαιοδοσία να ελέγξει το PayPal, είναι ξένη υπηρεσία. Για το άλλο: ΌΧΙ στην Αμερική δεν κυνηγάνε κανένα για ψυλου πήδημα. Μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης πειρατείας. Μόνο εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Paidia kalimera. kali xronia na exoume.

    milisa me enana filo mou pou exei rwtisei dikigoro pou eidikeuete sta pneumatika dikaiomata kai mou eipe oti den exei noima ean einai se .com ktl ktl apla pou einai oi xristes tou. dipladi ean to akoune apo Ellada tote i AEPI exei dikaioma na se brei kai mporei na zitisei ean thelei ta stoixeia sou apo tin RIa pou einai ameriki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι καλα και ο φιλος σου εισαι εσυ που σε πληρώνει η αεπι ετσι?

      Διαγραφή
    2. opote h aepi mporei na parei olous tous amerikanoys web radios kai na tous zitisei xrimata

      Διαγραφή
    3. Με αυτό το σκεπτικό, όποιος ακούει στην Ελλάδα ξένους web radios η ΑΕΠΙΙ θα έχει δικαίωμα να απαιτήσει χρήματα από τους ξένους web radios...? Δεν ισχύει με την καμμία αυτό που λες...

      Διαγραφή
  5. @Ανώνυμος Η RIA λειτουργεί με βάση το αμερικάνικο δίκαιο, και όχι το ελληνικό, αυτό καλό θα ήταν να στο έλεγε ο δικηγόρος σου αλά δεν.. σε περίπτωση πολύ μεγάλης πειρατείας τότε οκ, σε περίπτωση blog ενός web-radio δεν νομίζω..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το ''δεν νομιζω''...το ''εαν'' και το ''εφ'οσον'' ρε φίλε θα κάνουμε δουλειά? Τι ανευθυνότητα είναι αυτή?

      Διαγραφή
  6. @AEPI-FREE ta idia leme. apla an tha asxolithoune einai to zitima. "Episis les den nomizw..." ara oyte kai esy eisai sigoyros na ypouesw gia ton tropo poy proteineis. mono sto nepal vrika oti i AEPI den exei synergasia! axaxaxxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @AEPI-FREE
    Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες,
    για το " http://now.in " γνωρίζεις κάτι και αν ναι τι γνώμη έχεις?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα.

    Έχω ένα web-radio εδώ και 2 χρόνια. Το 2ο εξάμηνο λειτουργίας του μου έστειλαν ένα mail για να κάνω εγγραφή ώστε να ειμαι νόμιμος.

    Εγώ επειδη ειχα κατι ψιλο-έσοδα από το ραδιόφωνο λέω ας το κάνω να είμαι και καλυμένος.

    Μου έχουν στείλει μέχρι στιγμής 3 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών αλλά ποτέ δεν πλήρωσα ούτε 1 ευρώ στην ΑΕΠΙ.

    Βέβαια με αυτά που ακούω και διαβάζω έχω αρχίσει και φοβάμαι γιατι εχω δωσει το ΑΦΜ μου και φοβάμαι οτι θα εχω προβλημα και με την εφορία αν μεγαλώσει το χρωστούμενο ποσό στην ΑΕΠΙ.

    Θέλω σιγά σιγά να αποπληρώσω το ποσό των 1200 ευρώ περίπου που μαζεύτηκε.

    Τι μου προτείνετε να κάνω? Να τους πάρω τηλέφωνο να τους πω οτι θέλω να κάνω έναν διακανονισμό και να πληρώνω τα χρήματα σιγά σιγά με δόσεις ?

    (το ραδιόφωνο είναι σε .gr)

    Περιμένω την απάντηση σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παίζει διακανονισμός με την ΑΕΠΙ, το έχουν κάνει πολλοί. αλλά δεν ξέρω λεπτομεριες, απ τη στιγμη που εχεις δώσει στοιχεία σου, μπορουν να κινηθούν νομικά. αλλά επειδή δεν είναι πολύ μεγάλο το πόσο πιστεύω ότι με διακανονισμό κάτι θα κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως ο διακανονισμός είναι η καλύτερη λύση στην περίπτωση μου.

      Εσείς τι λέτε ?

      Διαγραφή
  10. loipon kapoia pragmatakia gia ton epikindino dimiourgo tou site me tis epikindines protaseis se anthroposu pou apo to tipota kai akougontas autes tis blakeies mporei na mplejoun.... loipon
    1. i aepi alliloekprosopeitai me antistixous organismous se alles xores
    2. einai pantelos blakeia to parakato oti δεν έχει καν δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί, ούτε τους ισολογισμούς τις, και αρνείστε συστηματικά τον διάλογο. (link δημοσίευσης). oles oi etairies re ejipne einai ipocreomenes na dimosieuoun ton isologismo tous basi nomou KAI EPITELOUS AN AN DEIS STO SITE TIS THA BREIS AKRIBOS ME ONOMATEPONIMO PIOUS EKPROSOPEI...
    dia tou logou tou alithes http://www.aepi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=607&Itemid=184.....
    3. apo tin lista pou tha diabasete tha deite oti dn einai gerasmenoi dimiourgoi opos leei o pseutis arhtrografos
    kai telos les oti Το νταβατζιλίκι της ΑΕΠΙ δημιουργεί ασφυξία και στην μουσική, στην αγορά και την υγιή επιχειρηματικότητα... ego dn jero pos prepei na zisei kapios dimiourgos san k emena 35 xronon? mporeis na mou apantiseis? apo pu tha plirotho? apo to cd to opoio dn agorazei kaneis(jero itan akribo ktl) i tha protimuses na paizeis tin musiki mu sto taberneio sou i meso tou radio su , na bgazeis xrimata kai ego na kathomai na to apolambano k mono...
    euxomai i zoi sou na stamatisei na ginei ena katebasma asxolisou kai ligo me tin dimiourgia..kalo tha sou kanei... aaa
    kai prosoxi se ayta pou grafeis eisai ligaki adiabastos...
    se xereto apo apenanti alla panta euxes gia kaliteri zoi se olous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Otan egine afto to post, i AEPI den ixe dimosiefsi lista dimiurgon. An ekanes ton kopo na kitaksis kai ala posts tou Blog tha evlepes oti otan egine i dimosiefsi to AEPI-Free blog edose to link, kai malista egrapse oti einai thetiki kinisi:

      http://aepi-free.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

      Διαγραφή
    2. (προς Ανωνυμο)
      ασε ρε μεγαλε με τα δακρυα σου. οταν εγω πριν ενα μηνα πηρα για πληροφοριες στην ΑΕΠΙ για ενα site που θελω να ανοιξω, μου ειπαν οτι αν τα ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ του site ξεπερνουν τα 90e, τοτε αξιωνουν το 12% επι των ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. και ρωταω επι τοπου...''δηλαδη, αν εγω μεσα στο site μου, βγαζω απο τη μουσικη 100e το μηνα και απο την πωληση κρεμμυδιων 1.000.000e, θα σας χρωσταω 120.000e?'' και γυρναει ο τυπος και μου λεει ''ΜΑΛΙΣΤΑ''
      εισαστε απατεωνες, παει και τελειωσε. αν ζητουσατε ενα φιξ λογικο ποσο χωρις ποσοστα επι του τζιρου κτλ, θα σας ελεγα και μπραβο, γιατι καποια χρηματα οντως τα δικαιουστε. αλλα να θελετε να περνετε εφ' ορου ζωης και να συντηρηστε, απο το κοπο αυτων που πραγματικα κανουν τη δουλεια, παραπαει. οταν δημιουργησες το τραγουδι, δεν αποζημιωθηκες? τωρα πρεπει να ταισεις και το δισεγγονο σου, με δικαιωματα του κ@@ου?
      ασε ρε μεγαλε...

      Διαγραφή
    3. Nα αγιάσει το στόμα σου....

      Διαγραφή
    4. Εσυ που ζητασ χρηματα για να τραγουδασ και να συνθετεισ εχεισ προβλημα σκεψησ,,,,,

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους..
    Αυτα που θα ηθελα να ρωτησω ειναι τα εξής:
    Το site ειναι στην Αμερικη ( πληρωμενο με απόδειξη από την εταιρία weebly ) και τελειωνει σε " .net " δεν ειναι ουτε .gr ουτε .eu. Διαφημισεις μπορω να βαλω η θα πρεπει να κανω εναρξη επιχειρησεως και να ανοιξω βιβλια ΤΕΒΕ για τα έσοδα.
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά, τώρα που η google γύρισε το blogspot.com σε blogspot.gr για την Ελλάδα, λέτε να έχουμε κανένα θέμα? Εχω κανα δυο web radios, και όσο τα είχα στο .gr με ζάλιζε η ΑΕΠΙ συνέχεια. Μετά τα γύρισα σε .com ή σε blogspot.com και με άφησε ήσυχο για πολύ καιρό... Δεν ξέρω τώρα όμως τι γίνεται με το blogspot.gr ... Για πείτε ρε σεις εαν ξέρετε κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκτιμώ ότι δεν θα ύπαρξη πρόβλημα με το blogspot.gr
      οι servers συνεχίζουν να βρίσκονται στην αμερική, και το Domain είναι το BLOGSPOT.GR και όχι το υπό-domain (p.x. webradio.blogspot.com)

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα σε ολους.
      Ειμαι κι εγω ενας απο τους πολλους fans της καλης αυτης εταιριουλας με το ονομα ΑΕΠΙ.Ασχολουμαι με την μουσικη εδω κι 22 χρονια και γνωριζω πολυ καλα τις λαμογιες που γινονται ς αυτον τον χωρο.Φυσικα ειμαι υπερ τον καλλιτεχνων να πληρωνονται για τις δουλειες τους,ΑΛΛΑ ειμαι απεναντι ς αυτους που με δικους τους και μονο κανονες,εκμεταλευονται καταστασεις,με το αζημιωτο βεβαια, και δεν αφηνουν καποιον να κανει ενα ξεκινημα,μια δουλεια,κατι τελος παντων,χωρις να του πιουν το αιμα,παρα το μονο που εχουν στο μυαλο τους ειναι το χρημα και ποσο κοστολογειται ο καθενας μας.
      Εδω και 2 χρονια εχω ενα free web radio μεσο υ-stream.Αντιστοιχα εχω κι ενα web site σε .com με υk server.Το κακο εχει παραγινει με τις διακοπες διαφιμησεων στο υ-stream, και για να βγουν απο το προγραμμα σου ζηταν πολλα λεφτα.Ψαχνω απεγνοσμενα για κατι εναλακτικο, φθηνο και ΝΟΜΙΜΟ,ωστε αν δειξει καποιος τον σταθμο μου(στην Ελλαδα) να μπορω να του πω οτι streamarw νομιμα και καθαρα.
      Εχω κανει μια ερευνα με,e-radio,live24,ice cast, αλλα δεν ξερω αν θα ειμαι καλημενος και σε μερικα τα ποσα που αναγραφονται ειναι τρελα.
      Θα εκτιμουσα παρα πολυ καποια προταση.
      Σας Ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. www.radiaki.com στείλε μου μήνυμα φίλε μου απο το contact και θα βρούμε την καλύτερη λυση

      Διαγραφή
  13. γεια σας και απο μένα ειμαι παλιός ραδιοπειρατής και εδώ κια αρκετα χρόνια εχω δικους μου streaming servers οχι φυσικα Ελλαδα. Ναι να πληρώσουμε για τους δημιουργούς αλλα οχι το ιδιο ποσο που πληρώνουνε οι επαγγελματικοί σταθμοι να καλουντε να πληρώσουνε και τα παιδια που κάνουνε το hoby τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kalhspera paidia, pws ginete na se brei h aepi, ama den exeis balei to web radio sou sto eradio klp? kai eseis pou exete web radio, meta apo poso kairo sas brhke h aepi kai ti sas eipe? EAN sas eipe na kanete sumboleo, plhrwsate tous mhnes pou eiastan peiratiki? sygnwmh gia tis polles erwthseis, alla tha anoiksw web radio se ligo kairo kai thelw na eimai enimeros!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kalispera sas
    thelo na sas rotiso kati kai genika na mou dosete mia safis apantisi...
    exo mpei stin diadikasia kai ekana ena web radio meso to listen2myradio.com etsi gia na pernaei i ora mou me tin parea kai ta sxetika o opoios leitourgei kapoies ores to 24oro kai me epiloges tragoudion apo ola ta eidi...
    iparxei periptosi na mou zitithei aepi?
    kai an nai gia poio logo efoson to site kai o server kathos kai to host einai apo ameriki?
    perimeno apantisi sas kai sas euxaristo ek ton proteron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 29-10-2012 -- Σε απόγνωση τα ξενοδοχεία με τα πνευματικά δικαιώματα --
    Σε αυτιά μη ακουόντων επιχειρεί ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Αλ. Τσακίρης, να εξηγήσει το μείζον πρόβλημα με τα πάσης φύσεως δικαιώματα, που έχουν επιπέσει στους ξενοδόχους, σαν τις ακρίδες των επτά πληγών του Φαραώ.

    Από τις 5 Ιουλίου (!!!) ο πρόεδρος της "μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας" (sic) είχε ζητήσει να δει τον αρμόδιο υπουργό αναπληρωτή κ. Κώστα Τζαβάρα προκειμένου να του εκθέσει την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας με αποδέκτη όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας και να ζητήσει την παρέμβαση του στο θέμα το οποίο έχει αναδειχθεί σε σημαντική τροχοπέδη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

    Ο πολυπράγμων μεταξύ Αμαλιάδας και Μανωλάδας κ. Τζαβάρας, με όραμα κατά πως γράφουν διάφορα μέσα μεταξύ των οποίων και το έγκριτο ΒΗΜΑ "για το Φεστιβάλ Αθηνών να το μετατρέψει σε Φεστιβάλ Φουστανέλας για να εμφανίζονται στο Ηρώδειο σύλλογοι παραδοσιακών χορών της Πελοποννήσου" έδωσε τελικά ραντεβού στον πρόεδρο του ΞΕΕ στις 19 Οκτωβρίου (σ.σ. φανταστείτε να είχε να ασχοληθεί και με κάτι σοβαρό ο κ. Τζαβάρας), μόλις έξι μήνες μετά, από το οποίο δεν προέκυψε τίποτα, αφού δεν θέλει να ανακατευτεί στη λογική "που να μπλέκουμε τώρα".

    Η συνάντηση λοιπόν πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου μετά από μήνες αναμονής χωρίς όμως να καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα. Ο υπουργός αναπληρωτής Πολιτισμού αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στο θέμα.

    Ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., επικουρούμενος από έγκριτο νομικό, καθηγητή του Πανεπιστημίου, περιέγραψε την επιτυχή προσπάθεια του Ξ.Ε.Ε. να υπάρξει εξορθολογισμός στις αμοιβές που καταβάλλουν τα ξενοδοχεία μέσω της υπογραφής μνημονίων με τους μέχρι τότε γνωστούς φορείς διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων και την εξομάλυνση έκτοτε των σχέσεων των εν λόγω φορέων με τα ξενοδοχεία. Η επιθετική όμως εμφάνιση νέων διεκδικητών αμοιβών από τα ξενοδοχεία έχει ανατρέψει το όλο σκηνικό, προκαλώντας μεγάλη αγανάκτηση στην ξενοδοχειακή κοινότητα, γεγονός που επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.
    Παράλληλα, το ισχύον νομοθετικό καθεστώς δεν προβλέπει καμία ασφαλιστική δικλείδα απέναντι στη διαρκή εμφάνιση νέων οργανισμών, που θα απαιτούν συνεχώς και νέες αμοιβές από τους χρήστες, οι οποίοι και τελικώς δεν τυγχάνουν καμίας προστασίας από τον νόμο.

    Ο υπουργός αναπληρωτής, αναγνώρισε ότι είναι αναγκαία η εξισορρόπηση των συμφερόντων μεταξύ δημιουργών και χρηστών, εντούτοις κατέληξε ότι δεν προτίθεται να κινήσει καμία διαδικασία για παρέμβαση του Υπουργείου του προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης και εξορθολογισμού του νομοθετικού πλαισίου. Ο νομικός σύμβουλος του Ξ.Ε.Ε. κατέθεσε στον κύριο Υπουργό νομοθετική ρύθμιση, η οποία συμβαδίζει με το Εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και αντιμετωπίζει σε σημαντικό βαθμό τη δυσλειτουργία που παρατηρείται στη σχέση δικαιούχων αμοιβών και χρηστών. Ο κ. υπουργός, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του και τη διαφωνία του για οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβασή του, δεσμεύτηκε να εξετάσει την υποβληθείσα από το ΞΕΕ νομοθετική ρύθμιση και να δώσει σχετική απάντηση.

    Η Διοίκηση του Ξ.Ε.Ε. εκφράζει την απογοήτευση της για την αντιμετώπιση του προβλήματος, διαχρονικά, από το Υπουργείο Πολιτισμού και προτίθεται να αναζητήσει άλλους δρόμους αντιμετώπισης των απαιτήσεων και επίλυσης των διαφορών μεταξύ των νέων οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων και των ξενοδοχείων.
    ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ .. ΑΊΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΉ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. paidia ligo pou tin exo psaksi tin doulia me thn aepi den einai kai toso tragika ta pragmata. an kapoios einai erasitexneis den exei na fovate tipota. fisika otan leme erasitexnis enooume oti den vgazei lefta apo afthn thn istoria . an arxisei kai paizei diafimiseis kai amivete giafto ekei ksekinaei to paramithi. h aepi zitaei to 2.2 % apo ta kerdi. an to poso den ksepernaei ta 60 euro den einai einai ipoxreomenos o idioktitis tou web radio na katavalei to 2.2%.
    afto isxiei gia ta web radios kai alles leptomeries pou den exoun sxesi me to oikonomiko meros tis ipotheseis. kales ekpompes !!!!
    O paragogos- idioktitis tou radiofonou apo thn stigmi pou tha parei thn sxetiki adia apo thn aepi einai ipoxreomenos, an den kano lathos kathe examino , na apostelei ta logistika tou stoixia sthn aepi kai aftoi sou vgazei to poso pou sou analogi na pliroseis.
    an den to kaneis epagelmatika den exeis diafimiseis kai genikos den exeis esoda apo oli thn istoria den eise ipoxreomenos na pliroseis tipota.!!!!!!
    afta ta simperasmata exo vgalei meta apo mia mikri erevna pou exo kanei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 60-65 euro to mhna einai to ntabatziliki ean eisai erasitexnhs kai den exeis esoda.

    Paidia se periptosh pou to site einai sthn eurwph kai to domain einai .tk ti ginete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 60 ευρω πρεπει να πληρωσεις το μηνα αν δεν εχεις διαφημισεις,και αν παιζεις απο δικο σου σαιτ..αν παιζεις μονο απο eradio live24 greekradio γενικα απο σαιτ που πληρωνει την αεπι δεν πληρωνεις τιποτα...πρωσοπικα η καλυτερη λυση ειναι να πληρωσεις στο eradio gia streame και αν ειναι καλος ο σταθμος θα εχεις πολους ακροατες χωρις να σε ενοχλει η aepi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλοι μιλάμε για την ΑΕΠΙ. Η ΑΕΠΙ σε κάνει νομίζω νόμιμο μόνο ως προς τα πνευματικά δικαιώματα και όχι στους νόμους του κράτους...νόμιμος σε όλα πως μπορεί να γίνει ένας web σταθμός'?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδια καλησπέρα. Έχω φτιάξει ενα ραδιοφωνικό σταθμό στο internet μέσω του listen2myradio.com, όχι τίποτα το σπουδαίο απλά θα μπένουμε εγώ και οι φίλοι μου να κάνουμε διάφορες αφηερώσεις και άλλα τέτοια.
    Το σιτε ειναι εντελος ερασιτεχνικο και οτι κάνουμε το κάνουμε για την πλάκα μας.
    Κάπου εδω πρέπει να πω οτι παίζουμε όλων των ειδών τραγούδια (Ελληνικά,ξένα)
    Λέτε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ΑΕΠΙ??
    Ενημερώστε με λίγο.
    Και κάτι ακόμα. Αν υπάρξει πρόβλημα θα μας ζητηθεί να πληρώσουμε για άδεια θα πρέπει να πληρώσουμε και για το χρονικό διάστημα που ήμασταν live ή απλά αν θέλουμε κλείνουμε τον σταθμό και είμαστε οκ?
    *Μερικές φορές βαζουμε video stream. Λέτε να είναι κακό αυτό?? Λετε να μας βρουν μέσω του βιντεό μας?

    Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε και συγνώμη αν ήμουν κουραστικός,Θέλω απλά να είμαι ενήμερος ώστε να μην βρεθώ προ'εκπλήξεων ούτε εγώ ούτε οι φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε βρίσκουν ευκόλα άμα είσαι ερασιτέχνης, τώρα το να σε βρουν από τα Video δύσκολο.... τόσος κόσμος ανεβάζει στο youtube, επίσης από το listen2myradio.com ΔΕΝ ΣΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ

      Διαγραφή
    2. Ta βίντεο δεν τα ανεβάζω στο youtube,είναι απευθείας αναμετάδωση διότι το listen2myradio παρέχει και video stream.

      Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! :D

      Διαγραφή
    3. Κατι ακόμα. Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος μας κάνει καταγγελία;;

      Τι προβλήματα θα έχουμε να αντιμετοπίσουμε;;

      Διαγραφή
    4. @AEPI-free : Καλησπερα,εχεις καποιο email να σε ρωτησω για καποια θεματα σε προσωπικο επιπεδο;
      Ευχαριστω
      Με εκτιμηση ,Βασιλης

      Διαγραφή
  22. Θελετε μι ασουπερ λυση στο προβλημα νομιμοτατη ??
    Γραφτειτε στο http://www.prsformusic.com/users/broadcastandonline/onlinemobile/M

    usicServices/LOML/Pages/LOML.aspx
    Πληρωστε 122 λιρες το χρονο !!!
    Και ετσι ειστε νομιμοτατοι και να πανε να γαμηθουνε οι κλεφτες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο νομιζω ισχυει μονο για UK.
      Εισαι σιγουρος οτι ισχυει κ στην Ελλαδα;

      Διαγραφή
  23. Αυτό που καλείσαι να πληρώσεις είναι 60€ το μήνα και σε περίπτωση που λαμβάνεις χρήματα απο διαφημίσεις τότε πρέπει να καταβάλεις το 2,2% απο τα κέρδη. Αν το 2,2% απο τα κέρδη δεν ξεπερνά τα 60€ τότε συνεχίζεις να πληρώνεις 60€.

    Σε περίπτωση που θελήσεις να πουλάς ένα dj sets μέσω του site σου, ελληνικής ή ξένης μουσικής, τότε πληρώνεις 30€ το μήνα εκτός και αν καταφέρεις και ξεπεράσεις τις 2000€ απο τις πωλήσεις αυτές των sets που εκεί αλλάζει το ποσό αυτό.

    Για όλα αυτά πρέπει να κρατάς ιστορικό του τι έχει αναπαράγει ο σταθμός σου και για την δεύτερη περίπτωση το πόσες πωλήσεις έχεις κάνει και το set απο πια τραγούδια αποτελείτε.

    Κατα την δική μου γνώμη θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να την κάνει και αυτή την δουλειά και αν τα ποσά αυτά δίνονται όντως στους καλλιτέχνες είμαι οκ, αν όχι τότε θα πρέπει να κλείσει η ΑΕΠΙ και να μας αφήσουν ήσυχους.

    Και εμένα με χαλάει πάρα πολύ το να πληρώνω όμως και οι καλλιτέχνες πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβραβεύονται για τον κόπο τους και για την δουλειά τους. Και δεν μιλάω για αυτούς που σε ένα Live πέρνουν χιλιάδες ευρώ αλλά για αυτούς που έχουν οικογένειες και πολλές φορές αναρωτιούνται πως θα ζήσουν.

    Υ.Γ. Η ΑΕΠΙ κάνει διακανονισμούς! Στην τελική λεφτά θα πάρει δεν νομίζω να την χαλάσει να πάρει έστω και καθυστερημένα λεφτά.!

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας να διαβάσετε το post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://2011k.webs.com/radio/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλησπέρα σκέφτομαι να φτιάξω ένα webradio που θα είναι σε δικιά μου σελίδα και θα έχει και διαφημίσεις αλλά το broadcast θα γίνεται από το www.caster.fm ....
    H σελίδα θα είναι σε .gr θα έχω πρόβλημα με την ΑΕΠΙ?
    τι μου προτείνετε να κάνω?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο που εχεις να κανεις για εμενα ειναι να τους δινεις 2 ευρω την ημερα και τελος..Ολα τα αλλα που θα κανεις ειναι τσιγγάνικα!!!

      Διαγραφή
    2. Λοιπον αλανια τα πραγματα ειναι απλα μη μασατε με τις μαλακιες που σας λεει η ΑΕΠΙ απλα και μονο για να σας μασαει φραγκα. Μπορειτε να κανετε ραδιο νομιμα και με οποια καταληξη θελετε ακομα και με gr και να βαλετε και διαφημισεις και να παιζετε και οτι μουσικη σας κανει κεφι δεν θα σας το πουνε ομως αυτοι. Ψαχτετο και θα δειτε πως γινεται το εχουνε κανει και αλλοι και δεν μπορει να τους κανει τιποτα η ΑΕΠΙ και ας τους ξερει.

      Διαγραφή
  26. Είμαι παραγωγός φρούτων...με ζήλο και πολύ εργασία καταφέρνω να κάνω αυτά τα θεσπέσια φρούτα!!! Ζητάω λοιπόν κάθε φορά που θα χεζει ο καταναλωτής να βάζει στο λογαριασμό μου 2 σεντ για τα πνευματικά μου δικαιώματα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα ομορφοπαιδα. Ερωτηση : Οταν το site τελειωνει σε .gr και παιζει μεσω live24 τοτε πληρωνεις ναι η οχι ;
    Οταν παιζεις μονο σετ απο djs πληρωνεις ναι η οχι ; Μιλαμε παντα για ξενη μουσικη. Δηλ η Αεπι δινει λεφτα στον finnebassen και στον karmon ? μην τρελαθω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτός που εγραψε το αρθρο λυπαμαι αλλα γράφει ανακριβειες.Την ΑΕΠΙ δεν την ενδιαφέρει η πηγή που εκπεμπει το τραγούδι.Δηλαδη σε καμμια 15ετία που ολα τα καναλια θα παίζουν δορυφορικά,δεν θα πληρώνουν το αντιτιμο στην ΑΕΠΙ επειδή εκπεμπουν απο την στρατόσφαιρα;.Οταν μεταδιδεις το Αγριολούλουδο του Καζαντζιδη π.χ η αεπι εχει τα δικαιωματα του τραγουδιου σε ολο τον κόσμο..Παιδια δεν ειναι τόσο απλά τα πραγματα...Αν ηταν ετσι ολοι θα φτιαχναμε site στις γειτονικες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για κάτι ερασιτεχνικό (listen2myaradio κλπ) με το πολύ 5-10 ακροατές, δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί μαζί σου, ιδιαίτερα αν δεν δίνεις και στόχο (φτιάξεις σουπερ site, και ξεσκιστείς στην διαφήμιση).
    Τώρα αν έχεις σκοπό για κάτι μεγαλύτερο, τότε ή πληρώνεις εξ αρχής (δεν είναι μόνο η ΑΕΠΙ, είναι και η GEA πλέον, οπότε κανά 100 ευρω τον μήνα για πνευματικά τα έχεις στο νερό) και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
    Ή πας offshore, πάντα όμως με τον κίνδυνο να σου έρθει το εξώδικο σπίτι σου, ή να ξυπνήσεις ένα πρωί και να σου έχουν κατεβάσει τους servers (καλύτερο σενάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. egw xrismopoio streaming apo tin faststream.eu episeis exei vgei kai to radio portal playradio24.gr pou exei edra stin boulgaria, kai an to kirio sou player einai to diko tous kai, kai apla valeis ena link kai xtypaei apevthias sto radiofono sou me ena kwdiko pou sou dinoun den plironeis tipota gia AEPI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγώ είμαι τεχνικός. α μην πληρώνομαι κι εγώ πνευματικά δικαιώματα όταν κάνω μία επισκευή;

    Αν μου πείτε "Όχι, γιατί θα μπορούσε κάποιος άλλος αντί για μένα να κάνει την επισκευή", τότε θα σας πω κι εγώ ότι δεν πληρώνω ΑΕΠΙ γιατί κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ένα τραγούδι.

    Κι αν μου πείτε "Μα τότε θα έπρεπε να πληρώσω γι' αυτόν τον άλλον καλλιτέχνη", θα σας έλεγα κι εγώ ότι τότε, αυτός ο άλλος τεχνικός θα έπρεπε να πληρωθεί πνευματικά δικαιώματα.

    Ο κάθε τραγουδιστής μία φορά έβγαλε ένα τραγούδι, κόπιασε, πληρώθηκε. Γιατί να πληρώνεται από κάθε έναν που κάποιος θα το ακούει;

    Ο κάθε ελαιοχρωματιστής μία φορά κοπιάζει να βάψει, μία φορά πληρώνεται, και πάμε για άλλη δουλειά. Θα πρέπει να πληρώνεται κάθε φορά που κάποιος θα βλέπει τους τοίχους που έβαψε;

    Κι αυτό το "Πνευματική Ιδιοκτησία"... αμάν πια! Αν δε γουστάρεις να σε ακούνε, μην τραγουδάς. Αν πάλι γουστάρεις να τραγουδάς, τραγούδα ξανά για να πληρωθείς ξανά. Πνευματική ιδιοκτησία είναι κάθε τι που σκέφτεται κανείς. Κι αν θέλω δικαιώματα για ό,τι σκέφτομαι να πάω να τα κατοχυρώσω. Ποια είναι η ΑΕΠΙ που ζητά χρήματα για καλλιτέχνες που όχι καν δε ζουν αλλά που ούτε καν ήξεραν περί κατοχύρωσης δικαιωμάτων;

    Πήγε κάποιος και αναρωτήθηκε "Πως να 'κονομήσουμε;" και σκέφτηκε αυτό το κόλπο με την ΑΕΠΙ. Όπα ρε; Είχαμε την ΕΡΤ, έχουμε και σένα τώρα; Και αύριο τι;

    Να πάτε στο διάολο όλοι! Χαραμοφάηδες, τεμπέληδες και άχρηστοι! Όλοι ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ιδιο λογο που εγω πχ που ειμαι προγραμματιστης και μοιραζω το προγραμμα που εφτιαξα σε περισσοτερους απο εναν πελατες δεν πληρωνομαι μονο απο εναν πελατη αλλα απο ολους. Με τη λογικη σου, θα επρεπε να πληρωθω μονο απο τον πρωτο πελατη και οι υπολοιποι να το αγορασουν τζαμπα, Φυσικα και ειμαι κατα της ΑΕΠΙ, ομως το παραδειγμα σου ηταν ατυχες.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι σωστό το παράδειγμα με τον προγραμματιστή. Αν εσύ ως προγραμματιστής φτιάξεις ένα πρόγραμμα ως μέρος της δουλειάς σου σε μια εταιρεία, εσύ έχεις πληρωθεί από την εταιρεία και δε θα παίρνεις "δικαιώματα"από κάθε αντίγραφο που η εταιρεία πουλάει. Η Microsoft δεν πληρώνει όλους όσοι έχουν δουλέψει στα Windows από το 80 μέχρι σήμερα για κάθε αντίγραφο που πουλούν.

      Η θεωρία στην ΑΕΠΙ είναι να παίρνουν χρήματα οι δημιουργοί, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα μόνο οι μουσικοί, αλλά και οι στιχουργοί και άλλοι παράγοντες που έβαλαν τη δουλειά τους χωρίς να έχουν πληρωθεί άμεσα για αυτήν. Μπορεί η γραμμή να είναι λεπτή, αλλά αυτός ως σκοπός της ΑΕΠΙ (και της όποιας ΑΕΠΙ) είναι σωστός (οπότε το παράδειγμα του ελαιοχρωματιστή είναι όντως ατυχές, καθώς πληρώθηκε για τη δουλειά του από κάποιον). Από την άλλη, είναι αμφίβολο αν όλοι οι συντελεστές παίρνουν χρήματα από την ΑΕΠΙ και τι ακριβώς γίνεται με τις λίστες με τα τραγούδια που στέλνουμε ως ραδιόφωνα. Μάλλον τίποτα. Για αυτό το λόγο η ύπαρξη της ΑΕΠΙ γίνεται εκ των έσω αδικαιολόγητη.

      Επίσης το γεγονός ότι προσπαθούν να πάρουν χρήματα από οποιονδήποτε ακούει μουσική σε επαγγελματικό χώρο είναι η απόδειξη ότι πρόκειται για μια εταιρεία που ενδιαφέρεται καθαρά για το κέρδος και όχι να αποδώσει τα δεδουλευμένα. Εν πάσει περιπτώσει, ευτυχώς έχει έρθει το διαδίκτυο και το youtube και τους έστρωσε όλους εκεί...

      Διαγραφή
  32. Telika gnorizei kapoios.. an exeis ena mikro stathmo kai se piasoun, ti ginetai? Sou zitan anadromika? (kai an nai apo pote?) sou lene na grafteis? Ti akrivws?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. γεια σας και απο εμενα..εχω ενα web radio και εγω στην κατοχη μου εδω και λιγο καιρο..διαβαζωντας ολα τα ποσταρισματα σας θελω να ρωτησω ε τη σειρα μου το εξης. αν θες να καταχωρησεις το σταθμο σου σε καποιες αλλες σελιδες με διαφορα αλλα web radio εχετε να προτεινετε καποια και αν ναι ποιες σελιδες απο αυτες ειναι ασφαλης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλησπερα σκεφτομαι και εγω να κανω ενα web radio το οποιο θα εχει auto-dj αλλα και ζωνταντες εκπομπες!!
    αν παραμενει ερασιτεχνικος (δηλαδη δεν βγαλει καποιο εσοδο&διαφημισεις) δεν χρειαζεται αδεια απο την αεπι;;;
    αν παλι εχει 1-2 πως θα κινηθει η αεπι εαν την ενημερωσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ακομα και μεγαλοι σταθμοι, εχουν 2-10 ακροατες ( ειναι τοσα πολλα τα ραδιοφωνα ).
    Πεταμενα λεφτα να φτιαξεις ακομα ενα σταθμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. πως μπορω απο το http://www.listen2myradio.com/ να φτιαξω blog για να μη με βρει η αεπι;;
    Επισης μπορω εκει να εχω chat για τους ακροατες μου και radio media για να ακουν το σταθμο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αν βρουν ένα ραδιόφωνο χωρίς άδεια τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Den yparxei adeia gia web radios. H lysh einai mia radionomy.com!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η ΑΕΠΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θάρρος θέλει. Κάποτε μας κυνήγησαν, ξύλο φάγαμε και δώσαμε...συνεχίζουμε απτόητοι
    http://radiopanther.webnode.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. κατασκευή ιστοσελίδων Με εξειδίκευση στην κατασκευή ιστοσελίδων και την στοχευμένη προώθηση. Αναλαμβάνουμε την κατασκευή και προώθηση όλων των τύπων ιστοσελίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Web DesignWeb Design Agency team can help you to craft an elegant web design that fits your brand. We are very passionate about UX and UI also expertise in stunning web design to meet your goals of increasing engagement and boosting conversions to attract your audience.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κατασκευή ιστοσελίδων

    Με εξειδίκευση στην κατασκευή ιστοσελίδων και την στοχευμένη προώθηση. Αναλαμβάνουμε την κατασκευή και προώθηση όλων των τύπων ιστοσελίδων.


    https://www.blb.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εύκολα και γρήγορα σε δικά μας developer accounts για Android & Windows, κάνουμε develop native radio apps και τιμές από 50 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσ...η