Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του Θεάτρου των Αγρών, Γιάννη Σωμαράκη πέρασαν αστυνομικοί το βράδυ της Πέμπτης, αφού διέκοψαν τη συναυλία του Αρμενοσύριου καλλιτέχνη Haig Yazdjian που βρισκόταν σε εξέλιξη. Αιτία ... η καταγγελία της ΑΕΠΙ για τα δικαιώματα ενός τραγουδιού, που δεν είχαν πληρωθεί. Οι αστυνομικοί έφθασαν στο χώρο και συνέλαβαν τον κ.Σωμαράκη για τα δικαιώματα παραδοσιακού τσιγγάνικου τραγουδιού της Αρμενίας. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που φέτος οι εκδηλώσεις στο Θέατρο των Αγρών παρέχονται με προαιρετικό αντίτιμο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός δεν πρέπει να απευθύνεται σε κάποιες "ελίτ" αλλά ελεύθερα κι αδιακρίτως σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιάννης Σωμαράκης οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 18 Δεκεμβρίου 2014.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Θέατρο των Αγρών, αναφέρει:

Μια συναυλία απόψε στο Θέατρο των Αγρών μετατράπηκε σε ρεσιτάλ ασυδοσίας της ΑΕΠΙ η οποία έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του Θεάτρου Γιάννης Σωμαράκης στο Κυπαρίσσι επειδή δεν είχαν πληρωθεί τα δικαιώματα για ...ένα τραγούδι!

Η ΑΕΠΙ και ίσως και άλλοι που ενοχλήθηκαν απο το προαιρετικό αντίτιμο απόψε έβαλαν χειροπέδες οχι στο ιδιοκτήτη αλλά στον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης

Το τραγούδι που στάθηκε αφορμή να συλληφθεί η ψυχή του Θεάτρου των Αγρών ήταν ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας που έχει διασκευαστεί με ελληνικούς στίχους, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ τους αστυνομικούς που εκτέλεσαν την εντολή του.

Σε μια εποχή που το Θέατρο των Αγρών προσφέρει τις φετινές του εκδηλώσεις με προαιρετικό αντίτιμο οι χειροπέδες και οι ακροβολισμένοι και οπλισμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θεατών, επιβεβαίωσαν την άποψη οτι απο την μουσική στην Ελλάδα πρέπει να πλουτίζουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί της ΑΕΠΙ. .

Άραγε η ΑΕΠΙ και οι αστυνομικοί επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο για συναυλίες που οργανώνονται στην Κρήτη με εισιτήριο;