Νέα απο την υπόθεση του |MetalZone.gr|

Με επώνυμο σχόλιο στο προηγούμενο μας post, ο υπεύθυνος του MetalZone.gr Κώστας Κυριακάκης, μας στέλνει νέα σχετικά με την υπόθεση για την συναυλία των Krokus και του Ross The Boss (κιθαρίστα των Manowar), οπού -για να υπενθυμίσω- η ΑΕΠΙ είχε κάνει αξίωση πνευματικών δικτυωμάτων

Εμείς το δημοσιεύουμε με καθυστέρηση λίγον ημερών

Σήμερα Τρίτη 29/01/2013 είχα μια ακόμα αναμέτρηση στα δικαστήρια με την περίφημη ΑΕΠΙ.

Σε προηγούμενη δίκη (Απρίλιο 2012) η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ζητήσει από την ΑΕΠΙ να παραθέσει τις εξουσιοδοτήσεις των μουσικών για τους οποίους επικαλείται ότι έχει εντολή για την προστασία των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

Τον Οκτώβριο (2012) που είχε οριστεί νέα ημερομηνία, λόγω της απεργίας των δικαστικών η δίκη αναβλήθηκε.
Σήμερα η δίκη είχε ορισθεί να γίνει νωρίς το πρωί (καθώς οδεύει σε παραγραφή), για όσους γνωρίζουν είχε Νο. 3. Τελικά δεν ήρθε ΚΑΝΕΝΑΣ από την ΑΕΠΙ και ορίσθηκε νέα δικάσιμος για τον Απρίλιο.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η ΑΕΠΙ προσπαθεί να αποφύγει την δικαστική διαμάχη μετά την τροπή που πήρε από τον Απρίλιο του 2012, διότι πολύ απλά δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τους καλλιτέχνες που επικαλείται ότι εκπροσωπεί. Στην προκειμένη περίπτωση το μόνο που χρειάζονταν ήταν 2 έντυπα υπογεγραμμένα από τον Ross The Boss και τον Marc Storace (Krokus) που θα αποδείκνυαν ότι οι δύο καλλιτέχνες την έχουν εξουσιοδοτήσει την Ανώνυμη εταιρία για να την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα.

Φυσικά η ΑΕΠΙ που δεν είναι κατηγορούμενη δεν έχει κάποια συνέπεια όταν απουσιάζει από τις δίκες, ενώ αν συνέβαινε από την μεριά μου κάτι τέτοιο, θα καταδικαζόμουν ερήμην με όποιες συνέπειες θα είχε κάτι τέτοιο, σαν κατηγορούμενος, και άσχετα ότι μετά την εξέλιξη της υπόθεσης, η ΑΕΠΙ είναι πλέον υπόλογη στην δικαιοσύνη!!!

Κώστας Κυριακάκης ::: MetalZone.gr

Links για την υπόθεση MetalZone:

Το προηγούμενο Post του Blog σχετικά με το θέμα.
http://aepi-free.blogspot.gr/2012/04/e-mail.html

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΡΙ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ" ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ http://www.metalzone.gr/articles.php?action=details&id=20881&lang=en

Παλιότερο θέμα για το web-radio του MetalZone.gr, Αναλυτικά από το site Radiofono.gr
http://www.radiofono.gr/node/1744


2 σχόλια:

  1. Ο παραλογισμος του ανοητου νομου περι πνευματικων δικαιωματων.
    Ποιος εκμεταλευτε τη μουσικη και τους στιχους? Ποιος δεν αμοιβει τους συντελεστες των τραγουδιων? Γιατι η ΑΕΠΙ δεν διεκδικει αποζημιωσεις απο τους κυριως χρηστες των πνευματικων παιδιων των "πελατων" της?
    Στο φιναλε, αν καποιος τραγουδιστης (ή δισκογραφικη) δεν ανταμοιψει τον συνθετη, ας μην τους ξαναδωσει τραγουδι!!!
    Ειναι τραγικο να ζητατε απο ενα καφενειο να πληρωσει πνευματικα δικαιωματα. Ας ειναι και στην κορυφη του βουνου ή στην πιο ανεβασμενη παραλια. Σκετη διαφημηση ειναι να πας στο πιο απομερο βουνο και να ακους τον "Χ" καλιτεχνη. Διαφημιση που δεν πληρωνετε κυριοι.
    Εινα σαν να λεμε τωρα, πως ο μηχανικος της MERCEDES αξιωνει μερτικο απο τα τελη κυκλοφοριας της Ελληνικης επικρατειας, για οσα αυτοκινητα τετοιου τυπου κυκλοφορουν στη χωρα, μιας και αυτος τα εχει σχεδιασει!!!!
    Σας παρακαλω πολυ... ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ αυτο το εκτρωμα!!!Ας πληρωσουν τους δημιουργους αυτοι που τους εκμεταλευοντε. ΟΧΙ αυτοι που τους διαφημιζουν!!!
    PANAYOTIS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.paskedi.gr/index.jsp?CMCCode=100208&CMRCode=17FMOVF7M

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσ...η