Αλλαγές στο νόμο για την ΑΕΠΙ εισηγήθηκε στην ΠΕΔ ο αντιδήμαρχος Ευρώτα!


Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η εισήγηση του Αντιδημάρχου του δήμου Ευρώτα Ηλ. Παναγιωτακάκου, κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, αναφορικά με το θέμα: «Ρυθμίσεις / αλλαγή του Ν. 2121/93 για την Α.Ε.Π.Ι. – Δραστική μείωση του τέλους της Α.Ε.Π.Ι. προς τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Επιγραμματικά, ο κ. Παναγιωτακάκος εισηγήθηκε:

Την επανεξέταση του Ν. 2121/ 1993.

Τη δραστική μείωση του τέλους της Α.Ε.Π.Ι., προς τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, από 30- 60% και απαλλαγή του τρόπου υπολογισμού των.

Την πλήρη και οριστική απαλλαγή του τέλους από τα καταστήματα που διαθέτουν μόνο τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Τη θεσμική κατοχύρωση ποσοστού επί των εισπραχθέντων του τέλους Α.Ε.Π.Ι. προς τους Ο.Τ.Α.

Αποφασίσθηκε από κοινού το ζήτημα να συζητηθεί και κατά την προσεχή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, έτσι ώστε να τεθεί υπό ένα ενιαίο πλαίσιο αντιμετώπισης, με τελικό στόχο την προώθηση και διαπραγμάτευσή του με την Κυβέρνηση.

filiatranet.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο παραλογισμος του ανοητου νομου περι πνευματικων δικαιωματων.
    Ποιος εκμεταλευτε τη μουσικη και τους στιχους? Ποιος δεν αμοιβει τους συντελεστες των τραγουδιων? Γιατι η ΑΕΠΙ δεν διεκδικει αποζημιωσεις απο τους κυριως χρηστες των πνευματικων παιδιων των "πελατων" της?
    Στο φιναλε, αν καποιος τραγουδιστης (ή δισκογραφικη) δεν ανταμοιψει τον συνθετη, ας μην τους ξαναδωσει τραγουδι!!!
    Ειναι τραγικο να ζητατε απο ενα καφενειο να πληρωσει πνευματικα δικαιωματα. Ας ειναι και στην κορυφη του βουνου ή στην πιο ανεβασμενη παραλια. Σκετη διαφημηση ειναι να πας στο πιο απομερο βουνο και να ακους τον "Χ" καλιτεχνη. Διαφημιση που δεν πληρωνετε κυριοι.
    Εινα σαν να λεμε τωρα, πως ο μηχανικος της MERCEDES αξιωνει μερτικο απο τα τελη κυκλοφοριας της Ελληνικης επικρατειας, για οσα αυτοκινητα τετοιου τυπου κυκλοφορουν στη χωρα, μιας και αυτος τα εχει σχεδιασει!!!!
    Σας παρακαλω πολυ... ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ αυτο το εκτρωμα!!!Ας πληρωσουν τους δημιουργους αυτοι που τους εκμεταλευοντε. ΟΧΙ αυτοι που τους διαφημιζουν!!!
    PANAYOTIS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσ...η