Νέο αίσχος της ΑΕΠΙ για δικαιώματα σε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια


...Και ενώ υπάρχει παλιότερη δικαστική καταδίκη της ΑΕΠΙ για το θέμα.
δείτε εδώ παλιότερη ανάρτηση μας "Δεν πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα στην ΑΕΠΙ τα παραδοσιακά τραγούδια"
http://aepi-free.blogspot.gr/2011/06/blog-post_2300.html

Νέα Καταγγελία:

Η ΑΕΠΙ καλεί σε απολογία τους τραγουδιστές του Πόντου!


Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που αντίκρισαν πριν λίγες ημέρες τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Έφτασε στα γραφεία της Π.Ο.Ε. μια επιστολή από την ΑΕΠΙ (Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας), που καλεί σε απολογία τους τραγουδιστές που συμμετείχαν στο 8ο Παμποντιακό Φεστιβάλ στις 13 Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ, γιατί δεν είχαν πάρει την απαιτουμένη άδεια για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια που ακούστηκαν!

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης Γιώργος (Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.) στην προσωπική του σελίδα στο facebook, με έκπληξη και αγανάκτηση δέχτηκε αυτή την επιστολή, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, τους καλούσε σε απολογία επειδή δεν εκδόθηκε η απαιτούμενη άδεια. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα τραγούδια για τα οποία η ΑΕΠΙ θέτει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων, γράφτηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια και διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα ως τις ημέρες μας.

Μερικά από αυτά είναι: το "Πάρθεν η Ρωμανία" που χρονολογείται πριν από το 1453 και την άλωση της Πόλης, το "Αητέντς Επαραπέτανεν" που είναι ακόμη παλιότερο, ο χορός Σέρρα, το "Εταιρον και Λυγερή", το "Εκάεν και το Τσάμπασιν"... Διευκρίνισε επίσης πως κάποιοι καλλιτέχνες τα κατοχύρωσαν παλαιότερα ως δικά τους. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Διαβάστε αναλυτικά και την επιστολή της ΑΕΠΙ στο pontos-news.gr


Προκλητικότητα στο Max, τίποτα δεν έχει αλλάξει παρόλο που τελευταία "κρατάνε τα προσχήματα"

3 σχόλια:

  1. τελικά η ΑΕΠΙ δεν εισπράττει δικαιώματα από χρήση μουσικών έργων, αλλά από τη χρήση νοτών.

    Σα να λέμε οτι κάποιος εισπράττει δικαιώματα από τη χρήση αριθμών. Κάθε φορά που γράφεις το τηλέφωνό σου, θα πρέπει να τον πληρώνεις.

    ατυχήσανε όμως, γιατί τα λεφτά τελειώσανε πια.
    Εκτός από ένα συγκεκριμένο σημείο της ανατομίας μας, δεν θα πάρουν τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. as prosexoun prwta stin aepi min matheutoun oi apates tou junior me tis extra etairioules sto marousi kai ti sxesi tous me ti nova kai an nomizoun oti mporoun na kanoun epithesi stin ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ... as paroun fora prwta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα Τρίτη 29/01/2013 είχα μια ακόμα αναμέτρηση στα δικαστήρια με την περίφημη ΑΕΠΙ.

    Σε προηγούμενη δίκη (Απρίλιο 2012) η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ζητήσει από την ΑΕΠΙ να παραθέσει τις εξουσιοδοτήσεις των μουσικών για τους οποίους επικαλείται ότι έχει εντολή για την προστασία των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

    Τον Οκτώβριο (2012) που είχε οριστεί νέα ημερομηνία, λόγω της απεργίας των δικαστικών η δίκη αναβλήθηκε.
    Σήμερα η δίκη είχε ορισθεί να γίνει νωρίς το πρωί (καθώς οδεύει σε παραγραφή), για όσους γνωρίζουν είχε Νο. 3. Τελικά δεν ήρθε ΚΑΝΕΝΑΣ από την ΑΕΠΙ και ορίσθηκε νέα δικάσιμος για τον Απρίλιο.

    Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η ΑΕΠΙ προσπαθεί να αποφύγει την δικαστική διαμάχη μετά την τροπή που πήρε από τον Απρίλιο του 2012, διότι πολύ απλά δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τους καλλιτέχνες που επικαλείται ότι εκπροσωπεί. Στην προκειμένη περίπτωση το μόνο που χρειάζονταν ήταν 2 έντυπα υπογεγραμμένα από τον Ross The Boss και τον Marc Storace (Krokus) που θα αποδείκνυαν ότι οι δύο καλλιτέχνες την έχουν εξουσιοδοτήσει την Ανώνυμη εταιρία για να την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα.

    Φυσικά η ΑΕΠΙ που δεν είναι κατηγορούμενη δεν έχει κάποια συνέπεια όταν απουσιάζει από τις δίκες, ενώ αν συνέβαινε από την μεριά μου κάτι τέτοιο, θα καταδικαζόμουν ερήμην με όποιες συνέπειες θα είχε κάτι τέτοιο, σαν κατηγορούμενος, και άσχετα ότι μετά την εξέλιξη της υπόθεσης, η ΑΕΠΙ είναι πλέον υπόλογη στην δικαιοσύνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσ...η