Η ΑΕΠΙ ζητάει χρήματα από ιστοσελίδες που περιέχουν κώδικα embed του Youtube

Το είχαμε γράψει και σε παλαιότερο post (link εδώ). Tώρα για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε για το που μπορεί να φτάσει η γελοιότητα της ΑΕΠΙ. Λες και το youtube δεν είναι συνδεδεμένο με καλλιτέχνες και μεγάλες δισκογραφικές, και δεν αποδίδει δικαιώματα (βλέπε Sony Music, Vevo, επίσημα page καλλιτεχνών, ktl)

Δεν ξέρω κατά πόσο  ισχύουν αυτά που γράφει το blog για "ACTA/PIPA" κτλ, το πιθανότερο είναι ότι δεν ισχύουν, αλλά δεν έχει σημασία τόση.
Αντιγράφω το άρθρο από το egglimatikotita blog, μόνο και μόνο για να μην λέει κανείς ότι τα βγάζουμε από το μυαλό μας:
http://www.eglimatikotita.gr/2012/03/youtube-acta.html

<<Από την ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ) μας ζητήθηκε με email να υπογράψουμε συμφωνητικό για το οποίο θα πληρώναμε πνευματικά δικαιώματα για να μπορούμε να αναπαράγουμε μουσικά βίντεο από το Youtube..

Φυσικά και δεν δεχτήκαμε να πληρώσουμε ούτε δεκάρα για κάτι που είναι ελεύθερο και το ίδιο το youtube καθώς και οι εταιρείες των καλλιτεχνών το διανέμουν με κώδικα ελεύθερα σε ολόκληρο το κόσμο..
Αλλά εδώ το θέμα είναι άλλο και ας αφήσουμε έξω την ΑΕΠΙ για την ώρα...
Τι θα γίνει μόλις περάσει για τα καλά ο νόμος της ACTA,PIPA κλπ?
Η ενημέρωση θα βυθιστεί πάλι στο σκοτάδι γιατί σκοπό έχουν να σβήσουν οι ελεύθερες φωνές.
Φωνές που ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και ιδεολογίες. 
Μετά θα ζητούν άδεια για βίντεο χρηστών και βίντεο ενημέρωσης.
Εμάς καθώς και άλλα μπλογκ που βασίζονται στα άρθρα και στις γραπτές ειδήσεις πάλι θα μας βρουν μπροστά τους,γιατί αυτό που θέλουμε να πούμε δεν χρειαζόμαστε βίντεο για να το πούμε,το κάνουμε και με το πληκτρολόγιο.Αν πάλι είναι κάτι που νομίζουμε πως είναι σημαντικό να καταγραφεί και οπτικοακουστικό υλικό και πάλι μπορούμε με άνεση να το κάνουμε.

Για την ώρα τα βίντεο τα έχουμε διαγράψει γιατί δεν έχουμε σκοπό να τους δώσουμε ούτε δεκάρα.
Αλλά το θέμα δεν θα μείνει έτσι,διότι πρώτα θα ενημερωθούμε από δικηγόρο που έχει αναλάβει μεγάλες υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αναλόγως θα πράξουμε στη συνέχεια.>>

1 σχόλιο:

  1. http://www.prsformusic.com/aboutus/press/latestpressreleases/Pages/PRSforMusicAGM2009.aspx

    Χεχε, τώρα που θα γίνουμε κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσ...η